torstai 6. elokuuta 2009

Uudet renkaat alla maanantaina, Dunlopin StreetSmart kaksikumiseosta olevat sport-touring renkaat. Samat olivat pikkuisessa alla loppuunasti ja olin niihin tyytyväinen. On tullut ajeltua runsaasti mutkateitä renkaiden sisäänajon merkeissä ja voin vain todeta että ero ensiasennusrenkaisiin on kuin yöllä ja päivällä, nyt löytyy pitoa aivan eri lailla. Edelleen huomiota kiinnittää kotilokuskien jatkuva pimeissä mutkissa tapahtuva oikominen, pelkästään tänään runsaan sadan kilometrin lenkillä joutui kahteen kertaan jarruttamaan ja väistämään mutkassa väärällä kaistalla olevaa kotiloa. Ajoin hetken yhden onnettoman perässä, punainen pikkuruppana CAH-4XX, Sälinkään ja Ridasjärven välillä. Nopeus ei mutkaosuuksilla noussut kertaakaan 70 km/h ja siitä huolimatta mutkat piti oikoa kuin olisi suuremmastakin ajosuorituksesta ollut kysymys.

Miksi helkutissa poliisi ei rupea puuttumaan näihin samoin kuin perässä roikkumisiin? Onko siis ymmärrettävä että poliisin ainoa tehtävä nykymaailmassa on kerätä naurettavista abstraktia vaaraa aiheuttavista ylinopeuksista täytettä valtion pohjattomaan kirstuun ja kaikki muu saa olla miten on? Herää vaan kysymys mitä virkaa on poliisivoimilla jos niiden tehtävänä on enään irtorahan keruu kansalaisilta, ennenmuinoin poliisi sentään teki arvokasta työtä edistämällä liikenneturvallisuutta, valvomalla yleistä järjestystä sekä ennaltaehkäisemällä ja ratkaisemalla rikoksia.

Suurena Nostradamuksena ennustan tilanteen muuttuvan täysin kaoottiseksi jos poliitikkojen uuniperunan ÄO:llä kokoon runnoma nollatoleranssi otetaan käyttöön. Tietysti siihenkin löytyy jokin maksettu liikenneturhan nollatutkimus jolla voidaan perustella mitä vaan. Edellinen moinen oli tien 25 kokeiluun liittyvä tutkimus, miten muka voidaan parin viikon seurannan jälkeen perustella tehdä niin pitkälle meneviä johtopäätöksiä vältetyistä onnettomuuksista. Olisi kiva nähdä mitä yliopistotasolla sanottaisiin moisesta hutaisusta jos sen esittäisi lopputyönään.

Ei kommentteja: