keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Eilinen ratakeikka Apparalle meni pelkäksi lipunheilutteluksi, ei onnettomuuksien takia vaan siksi että olin lippumiehenä koko ratavuoron ajan. Sinänsä se ei ollut kauhea ongelma koska alkuviikon ajeluiden seurauksena takanen on lopussa ja etunen sen verran kulahtanut että lipsuu reilummin kantatessa. No uudet renkaat ovat jo tulossa mutta eivät liene kauhean laadukkaat nuo ensiasennusrenkaat kun kestivät vain tuon 6000 km.

Alkuviikon ajeluista on jäänyt mieleen muutama huomio, kotilokuskit ajavat kuin pellossa, mutkateillä vauhti hädintuskin 75 ja jokainen mutka pitää oikoa kuin LeMansissa oltaisiin. Tästä ajotaidottomuudesta näin osoituksen ma. iltapäivänä Ridasjärvi-Sälinkää pätkällä. Vanhempi mieshenkilö oli ajamassa kohti Sälinkäätä customillaan kun vastaantuleva auto oikaisi mutkan, lukkojarrutus ja pyörä nurin. Pahannäköiset vekit kasvoihin ja vasempaan käteen ja pyörä romuksi. Asiaankuuluvasti vastaantullut wannabe Räkäräikkönen ei pysähtynyt. Ilmeisesti suomalaiset ovat niin vähän aikaa sitten puusta pudonneet ettei ole vielä mennyt perille että se mainos euroopan nopeimmasta kansasta yrittää myydä jotain shittiä eikä tarkoita kirjaimellisesti sitä mitä sanoo.

Toinen tilanne samana päivänä lähestyessäni Mäntsälää Porvoon suunnasta, risteysalue ja edelläni ajaa mopo. En halua ohittaa keskellä risteystä joten hidastan nopeutta 60->40, vastaantuleva Vulva päättää lähteä kääntymään kulkusuunnassaan vasemmalle yhtään katsomatta. Syynä moiseen voi olla naiskuski, korvalla oleva kännykkä ja apukuskina oleva nainen, tai sitten ihan yksinkertaisesti se että ajaa euroopan nopeimmalla traktorilla. No nokka on kuitenkin jo vastaatulijoiden kaistalla kun tämä järjen jättiläinen ja oman elämäsä sankaritar keksii että vastaantulevaa liikennettä on, edelläni ajava mopo tekee hallitun hätäjarrutuksen, samoin minä ja tämä "peruutuspeili on meikkipeili" kuljettaja stumppaa traktorinsa keskelle risteystä. Minkä helkutin takia sitä liikennettä ei voi seurata!!! Tuollaisiin pitäisi poliisin puuttua pistämällä kuskit uudestaan autokouluun muutamalle lisätunnille koska selvästi ajoneuvon kuljettamien ei ole hanskassa. Mutta eihän sitä sellaista voi vaatia, sehän häiritsisi poliisin munkkikahvi nautintoa ja vaatisi oikeita töitä eikä toisi rahaa valtion kirstuun niinkuin naurettavan pienien ylinopeuksien kyttääminen. Lisäksi tuollainen voisi ihan aidosti parantaa liikenneturvallisuutta mikä olisi huono asia koska ei Liikenneturha pääsisi pätemään onnettomien tutkimustensa kanssa.

Sen verran tullut nyt tässä ajeltua että suomen tieverkoston kunto alkaa olla kansallinen häpeä, alkaa tuottaa vaikeutta löytää tie jossa asvaltti olisi ehjä ilman pikipaikkoja, halkeamia tai järjettömän kokoisia kraatereita. Kysymys, mihin perhanaan hukkuvat ne valtavat määrät rahaa jotka tieliikenteeltä kerätään erilaisina maksuina ja veroina?

Ei kommentteja: