lauantai 21. syyskuuta 2013

Sekavaa sepustusta osa .... jotain

Muutama päivä sitten sattui silmään pieneen oheinen uutinen jonka ytimenä on se että valtakunnansäätäjä siis syyttäjä on vahvasti sitä mieltä että ylinopeussakoista on tehtävä hallinnollinen maksu. Jotenkin noin ensimmäisenä lipsahtaa mieleen että noikohan saadaan helposti ja mukavasti aikaan uusi automaatti keräämään valtiolle rahaa, nimittäin missään ei näkynyt ajatustakaan heitettävän sakotettavan oikeusturvasta, päinvastoin tapauksia ei käsiteltäisi rikoksina ja ne eivät menisi syyttäjälle joten lainvalvonnan uhri ei pysty edes kiistämään poliisin väitteitä. Samoin oli näköjään lausuntoautomaatti taapero siis paatero saatu antamaan loistava lausunto:

Tämä olisi iso kriminaalipoliittinen muutos. Ja se olisi signaali yhteiskunnalle siihen suuntaan, että asiaa ei paheksuttaisi yhtä paljon kuin aikaisemmin. Kysymys on hyvin monipuolinen. Periaatteessa olen samansuuntaisella kannalla, mutta tässä on monia kysymyksiä, joita poliitikkojen pitää miettiä. Esimerkiksi ajokorttiseuraamuksia pitää olla, Paatero toteaa.

Lipsahtaa tälläisen yksinkertaisen blokistin mieleen tuosta outo ajatuksen tynkä, singnaloidaan yhteiskunnalle että asiaa ei paheksuta mutta ajokortteja pitää silti viedä. Vai onko kyseessä se että asiaa ei paheksuta yhtä paljon kuin aiemmin mutta silti reippaimmat nopeudet viedään syyttäjälle joka vie ajokortin. Onko tästä ideoinnista siis vedettävissä sellainen johtopäätös että jatkossa kannattaa ajaa reilumpia ylinopeuksia jos haluaa tilaisuuden tuoda oman kantansa esiin ja jos taas tyytyy maksamaan lisää ilman oikeuden päätöstä niin voi jatkaa ajoa nopeudella jota normaalit ihmiset muutenkin liikenteessä käyttävät ja varata vaan aurinkolippaan nipun satasia. Aika upea systeemi itse asiassa, kai ensimmäisessä vaiheessa ollaan vielä edes Saksan mallissa jossa saa kuitin vai siirrytäänkö suoraan Venäjän malliin jossa rahat otetaan mutta kuittia ei saa vaikka pyytäisi. Voinee myös varautua seuraavanlaiseen keskusteluun:
Poliisista päivää, ajoitte toissapäivänä ylinopeutta kantatiellä. Nopeuden havainnoi vapaalla oleva konstaapeli joten voitte suorittaa hallinnollisen maksun seuraavalle tilille. Jaa että ette edes ajaneet kyseisellä tiellä toissapäivänä, kyllä kuulkaa tätä kuullaan jatkuvasti ja auto on teidän nimiinne rekisteröity joten kyllä tästä teille hallinnollinen maksu tulee. Jos olette eri mieltä voitte vapaasti laatia hallinto-oikeuteen kirjelmän ja haastaa valtion oikeuteen mutta maksu on silti maksettava ajallaan, eihän siitä mitään tulisi jos valtion pitäisi näitä rahoja jäädä odottamaan puoleksitoista vuotta. Kiitoksia ja hyvää päivänjatkoa.....

Ei kommentteja: