torstai 4. elokuuta 2011

Kaikkea sitä pitääkin sattua, varsinkin sellaista minkä ei pitänyt olla mahdollista kuten tämä jossa ihan vahingossa oli asetettu kameratolppaan väärät nopeudet. Sakot sentään peruttiin mutta toivottavasti virheen tehnyttä konstaapelia edes rangaistiin ajokortin menetyksellä 3:ksi kuukaudeksi, ihan vain sillä perusteella että kyllä ammattilaisen pitää olla tarkempi kuin tavallisen tallaajan. Tai no sehän ei ole edes rangaistus, pelkkä turvaamistoimenpide ja tuossa tapauksessa jopa täysin asiallinen koska ko. konstaapeli ei selvästi ole ollut selvillä siitä mikä on voimassa oleva rajoitus, ja sehän ei ole koskaan ollut mikään lieventävä peruste esim. ajettaessa täysin käsittämätöntä 15km/h ylinopeutta. No eihän tuosta vielä normitallaajalta kortti lähde mutta tässä tapauksessa voi taas vedota siihen että kyseessä ei ollutkaan normitallaaja vaan ammattilainen.
Kiinnostava artikkeli oli myös tämä jossa on outoa tietoa Englannista, onnettomuudet vähenivät kun nopeuskameroista luovuttiin. Tuohon ajankohtaan sattuu myös polttoaineen hinnannousuja ja taloudellista lamaa joten se osaltaan varmaan selittää tulosta liikkumisen vähentymisen kautta. Mutta hetkinen... eihän se voi selittää sitä koska Suomessa tapahtui sama ilmiö kun gason hinnat nousivat ja lama painoi päälle ja silloin lehdissä todisteltiin kuinka hyvin nollatoleranssi ja kameravalvonta vaikuttaa, jollain lailla tässä tulee nyt ristiriitaista signaalia. No ei kylläkään kovin laajalle leviävää koska tuota uutista ei ole kotomaamme tiedoitusvälineissä ollut eikä luultavasti tule olemaankaan koska onhan se selvästi vastakkainen Viralliselle Totuudelle jonka mukaan suurin rikos on ylinopeus.
Kannattaa myös muistaa että toistaiseksi ei ole pystytty tekemään yhtään tieteellisen tutkimuksen kriteerit täyttävää tutkimusta jossa olisi voitu osoittaa kameratolppien positiivista vaikutusta liikenneturvallisuuteen. Siihen liittyy mm. seuraava uutinen jossa oli vaihdettu 80 tikkarien tilalle 100 tikkarit. Kamerat kuvasivat mutta sakot peruutettiin kun tilanne selvisi poliisillekin. Kiinnostavaa on ollut se ettei missään ole näkynyt minkäänlaisia uutisia siitä kuinka kauheasti tuolla tienpätkällä nyt sitten tapahtui kolareita, Virallisen Totuuden mukaanhan noin käsittämätön nopeuden nosto olisi pitänyt välittömästi näkyä valtavina ruumispussiröykkiöinä ja lukemattomina pienempinä kolareina. Jostain syystä tälläistä uutisointia ei kuitenkaan ole näkynyt joten missä vika? Ovatko kenties kaikki sanomalehdet ohittaneet moisen kolarisuman koska Virallinen Totuushan ei missään tapauksessa voi olla väärässä. Se ei voi olla väärässä koska sen ovat laatineet pyhät virkamiehet jotka ovat välittömästi Jumalasta seuraavia (ylöspäin) ja jotka eivät voi tehdä virheitä....

Ei kommentteja: