maanantai 7. kesäkuuta 2010

Viikonloppuna oli vuorossa kauden ensimmäinen kokopäiväinen rataharjoittelu. Uskomatonta kuinka kipeäksi reidet voikaan saada. Sää oli kohtuullinen, aurinkoista joskin kylmä tuuli piti huolen siitä että renkaat lämpenivät hitaasti ja rata oli viileä. Niinkauan kuin kunto kesti oli hauskaa ja sain pariin otteeseen muotoiltua uusiksi jalkatappeja ja saappaiden kulutuspaloja, tällä kertaa jalat pysyivät oikeassa asennossa joten en tuhonnut itse saappaita. Iltapäivällä tuli nähtyä yksi kaato kun punainen CBR teki lowsiderin, suurempaa vahinkoa ei tapahtunut vaan kuljettaja sai pyörän ylös ja jatkoi setin loppuun. Loppuiltapäivästä piti jättää viimeinen setti ajamatta, voimat alkoivat olla totaalisen lopussa ja ajo alkoi tuntua väkisin yrittämiseltä. Helpompi lopettaa ajoissa kuin kokeilla saako sen pyörän kyljelleen taitoihin nähden yliyrittämisellä.

Kotimatka sujui mukavasti siihen asti kunnes pääsi näkemään kolarin jälkiä, Riihimäen liittymässä autoilija oli lykännyt STOP-merkin takaa pyörän eteen. Karulla tavalla tuli taas muistutus siitä millaisia puusilmiä pyörii liikenteessä.

Kauden aikana on tullut yhteensä noin 6000 km ajeltua joten kesän ensimmäinen huolto tuli eteen. Samalla tulee vaihdatettua uudet renkaat sekä eteen että taakse. Takanen olikin jo sakkokunnossa ja vaikka etusella olisi ehkä vielä tonnin ajanut niin menköön samalla, ei ainakaan tarvitse sitten ennen lomareissua arpoa että kestääkö tuo vielä sen ajaa vai ehtisikö sen jossain vaihdattaa.

Ei kommentteja: