torstai 2. elokuuta 2007

Retkellä villissä idässä

Pyörän mittariin tuli 1111km, ajoreitti Pieksämäki-Kitee-Mäntyharju.

Ensimmäinen päivä: Harhaanajo Lammilla, eivät katso asiakseen merkata teitä. Ilmeisesti riittää että pääsee traktorilla pellolta kapakkaan mitä sitä muita reittejä tarvitsisi, siinä riittävästi maailmankuvaa. Ennen Asikkalaa puhallusratsia, säännöllisen epäsäännöllisesti sadekuuroja pitkin päivää. Tankkaus ja sateenpitoa Hartolan Shellillä, seuraan kiinnostuksella paikallisten yrityksiä käynnistää vanha voimakone jonka perään ovat kytkemässä vanhaa puimakonetta. Illaksi Sweet Home hotelliin Pieksämäelle, hotellia pitää ystävällinen motoristipariskunta. Mies esittelee omat pyöränsä, 2 isoa Moto Guzzia ja juteltavaa riittää. Hotelli antaa motoristeille -20% majoitushinnasta ja lähellä olevan ravintolan kanssa on sopimus jolla majoittuvat saavat -10% aterioista. Erittäin suositeltava paikka.

Toinen päivä: Kohti Kiteetä ja villiä itää ;) Muutama vauhdikas ohitus. Poikkeaminen Kerman Saven tehtaanmyymälässä. Onkiniemessä todella törkeää roskaamista taukopaikalla oleva Molok on täynnä roskapusseja ja niitä on kasattu melkoisesti jo sen ympärillekin, vanha pariskunta tulee paikalla autolla __X-118 ja täysin tyynesti pudottaa roskapussit maahan sekä poistuu paikalta. Varkauden ABC-asemalla tapaan Kawa kuskin jonka kanssa menee jutellessa runsaat puoli tuntia, vertaillaan pyöriä ja saan muutaman kullanarvoisen reittivinkin. Seikkailen sivuteille ja pääsen ajelemaan lossilla. Saapuminen Hotelli Kiteenhoviin jossa ruoka on hyvää mutta palvelusta ei oikeastaan voi puhua.

Kolmas päivä: Satunnaisia sadekuuroja ja tasaista vauhtia Mäntyharjulle. Saapuminen mökille juuri ennen reippaan sateen alkamista. Sen jälkeen pari päivää sitkeää sateenpitämistä.

Neljäs päivä: Mäntyharjulta takaisin kotiin Pulkkilan harjun kautta. Jälleen kerran pääsee ihmettelemään Lammin tiemerkintöjä. Lähellä Turenkia vitutus nousee tappiin, pysähdyn tauolle ja ilmeisesti tuki ei mene kunnolla alle ja kippaan pyörän nätisti kyljelleen, naarmuja koneen kylkeen, stongan päähän ja kytkinkahva poikki.

Ei kommentteja: