maanantai 21. kesäkuuta 2010

Sarjassamme tasokasta toimintaa jälleen kerran, moottoripyörällä reilua ylinopeutta valtatiellä niin että kortti on kuivumassa edellisen vastaavan jäljiltä ja pyörä takavarikkoon. Sen sijaan kaupungissa voi kärytä kolmena peräkkäisenä yönä rattijuoppoudesta ja vieläpä törkeään yltävillä promilleluvuilla ja poliisi ei pistä tyyppiä suoraan putkaan ja autonkin takavarikointia vasta mietitään. Mitenkään moottoripyöräilijää puolustelematta voisi kyllä mielestäni kysyä onko todella ylinopeus enään ainoa asia mihin otetaan heti järeämmät keinot (ajoneuvon takavarikointi) käyttöön? Jotenkin tuo kuulostaa kohtuuttomalta kun noita uutisia vertaa.

torstai 17. kesäkuuta 2010

Alkaa pahasti näyttää siltä että oikeus on pelkkä vitsi, tai sitten toteuttaa vanhaa saksalaista sananlaskua: "Lain edessä kaikki työläiset ovat tasa-arvoisia". Toisaalta mieleen tulee myös Orwellin: "Kaikki eläimet ovat tasa-arvoisia, mutta toiset eläimet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset", normitallaaja olisi saanut vähintään 4kk ajokieltoa, ehdollista ja reippaasti suuremmat sakot, varsinkin kun edellisestä vastaavasta taisi olla vajaa kuukausi aikaa. Lisäksi tämä "moraalin jättiläinen" ajeli koko tämän ajan eduskunnan piikkiin taksilla, toivottavasti myös normitallaajille saadaan samanlaiset oikeudet. Jos joku alkaa vinkumaan että olihan siltä kortti pois niin tähän voi heti alkuun todeta että kyseessä oli aivan normaali poliisin turvaamistoimenpide joka ei vaikuta ajokiellon pituuteen. Toisena vastaavana tapauksena jossa on kiinnostavaa nähdä saako poliisi-kansanedustaja muuta kuin päänsilitystä. Jos väite tutkan toimintahäiriöstä menee läpi niin varmaan sitten automaattisesti jokainen joka on ko. tutkalla saanut joskus sakkoja saa automaattisesti rahat takaisin anteeksipyyntökirjeen kanssa. Juu nyt saa sitten vapaasti kysyä että millainen ilmasto on planeetalla jolla asun, en usko itsekkään että noin kävisi.

Ainoa kannattava teko olisi jokaisen joka sakon saa kiistää ja mennä oikeuteen, kenties järki voittaisi kun oikeusistuimet olisivat kuukauden kuluttua täysin tukossa, samoin jos kortin menettää kannattanee valittaa EIT:hen välittömästi koska kortin menetyshän on ylimääräinen rangaistus joka voi kestää määräämättömän ajan riippuen esim. siitä viitsiikö poliisi pistää papereita eteenpäin missä aikataulussa.

maanantai 7. kesäkuuta 2010

Viikonloppuna oli vuorossa kauden ensimmäinen kokopäiväinen rataharjoittelu. Uskomatonta kuinka kipeäksi reidet voikaan saada. Sää oli kohtuullinen, aurinkoista joskin kylmä tuuli piti huolen siitä että renkaat lämpenivät hitaasti ja rata oli viileä. Niinkauan kuin kunto kesti oli hauskaa ja sain pariin otteeseen muotoiltua uusiksi jalkatappeja ja saappaiden kulutuspaloja, tällä kertaa jalat pysyivät oikeassa asennossa joten en tuhonnut itse saappaita. Iltapäivällä tuli nähtyä yksi kaato kun punainen CBR teki lowsiderin, suurempaa vahinkoa ei tapahtunut vaan kuljettaja sai pyörän ylös ja jatkoi setin loppuun. Loppuiltapäivästä piti jättää viimeinen setti ajamatta, voimat alkoivat olla totaalisen lopussa ja ajo alkoi tuntua väkisin yrittämiseltä. Helpompi lopettaa ajoissa kuin kokeilla saako sen pyörän kyljelleen taitoihin nähden yliyrittämisellä.

Kotimatka sujui mukavasti siihen asti kunnes pääsi näkemään kolarin jälkiä, Riihimäen liittymässä autoilija oli lykännyt STOP-merkin takaa pyörän eteen. Karulla tavalla tuli taas muistutus siitä millaisia puusilmiä pyörii liikenteessä.

Kauden aikana on tullut yhteensä noin 6000 km ajeltua joten kesän ensimmäinen huolto tuli eteen. Samalla tulee vaihdatettua uudet renkaat sekä eteen että taakse. Takanen olikin jo sakkokunnossa ja vaikka etusella olisi ehkä vielä tonnin ajanut niin menköön samalla, ei ainakaan tarvitse sitten ennen lomareissua arpoa että kestääkö tuo vielä sen ajaa vai ehtisikö sen jossain vaihdattaa.